1998. XII. 27.
Wigwam

Összjátékidő: 128:59
forrás: MiniDisc

konf: "Egy. Két. Há. Négy."
Kutyából szalonna
Rocktóber
konf: "Szevasztok magyar gyerekek. Jó estét mindenkinek. Köszönjük szépen. A színpadon a P. Mobil együttes tagjai láthatók. Teljes életnagyságban. A következő dalunk nem Császár Elődről szól. Dugjatok a 220-ba."
Dugjatok a 220-ba
konf: "Köszönjük szépen."
Menj tovább
konf: "Köszönjük szépen. 1978. Főnix éjszakája. (közönség: "A Hajsza, a Gálya, a Főnix éjszakája.")"
Főnix éjszakája
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. A következő szám eszmei mondanivalója. A lé mindig dől valamibe. Dől a lé kifelé. Dől a lé befelé."
Dől a lé
konf: "Köszönjük szépen dől a lé. Dől a lé köszönjük szépen. Egy dal egy városról...(közönség: "Miskolc.") ami évek óta egyre romlik, de mi mégis szeretjük. Miskolc!"
Miskolc
konf: "Köszönjük szépen. Maradsz, aki voltál és leszel, aki vagy."
Maradsz, aki voltál
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. A következő számunk...dehogynem...A függetlenség napja című hülyeségről szól. Amiben egy részeges fehér, egy jóságos fekete és egy okos zsidó megmenti a földet. A számban még szót ejtünk Friderikusz Sanyikáról is és a McDonald's gyorsétterem-hálózatról. A hülyeség napja."
A hülyeség napja
konf: "Köszönjük szépen. Itt van Amerika, de mi tartjuk a frontot. Május elsejei jelszavaink következnek. Éljen és virágozzék a közönség és a rock and roll igaz és megbonthatatlan örök barátsága. Sokáig éljen a rock and roll!"
Rock'n'Roll
konf: "Rock and roll. Köszönjük szépen. Kíváncsi lennék...mit szólna a ma esti bulihoz a Radics Béla vagy a Bencsik Samu. Eljátszunk egy számot. A zöld, a bíbor és a feketét. (közönségből: "Radics Béla!")"
A zöld a bíbor és a fekete
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. És hagy üdvözöljem a színpadon a szám szövegének íróját, Csiga Sanyit, ha itt vagy valahol. Ő írta a szöveget. Mind a két változatot. Köszönjük szépen. Adj király katonát!"
Adj király katonát!
konf: "Köszönjük szépen. Kösz kösz. Köszönjük szépen. Felkérem a zenekar basszusgitárosát, hogy basszusgitározzon. (közönségből: "Jó volna.")"
Varjúdal
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Állatkerti sétánk következő állomása az a bizonyos kopasz kutya. Csókolj meg."
Kopaszkutya
konf: "Köszönjük szépen. Újra kezdhetnénk."
Ha újra kezdeném
konf: "Újra kezdenénk. Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. A következő számunk egy székely...egy székely-magyar ballada. Amikor Csíksomlyón pünkösd napján felkel a nap...megjelenik a napba öltözött asszony...valamennyiünk édesanyja...aki megszült bennünket szépnek és szabadnak...magyarnak. Babba Mária."
Babba Mária
konf: "Köszönjük szépen. Babba Mária. Te vagy a fény az éjszakában. Gyere dolgozz a lámpagyárban."
Lámpagyár
konf: "Köszönjük szépen. Buzi gyerek...buzi gyerek ha jót akarsz, akkor nem mögéje állj! Térdelj le szépen elém buzi gyerek. Ne mögém állj. Ne állj mögém!"
Ne állj mögém
konf: "Magyar gyerekek szaporodjatok. Jönnek a románok. meg az ukránok, meg...mindenki. Magyar gyerekek. egyszerre két kézzel. Ez az. Nem a Szovjetunióban vagytok, hanem a Fehérvári út 202-ben, a Wigwam összes helységében. Kezdek fölizgulni. Ez az. Ez az."
Kié a nagy P?
konf: "Asszony kell! Asszonyt akaroooook! Asszonyt!"
Asszonyt akarok
konf: "Asszony kell, köszönjük szépen. Magyar gyerekek szaporodjatok még egyszer mondom. Ha megy, ha nem megy, próbálkozzatok. A jóisten egyfolytában kiabálja...neeem nem azt kiabálja az a szegény. Oh Jeah! (sokszor)"
Oh yeah!
konf: "Jeah! Köszönjük szépen. A színpadon a P. Mobil. Köszönjük szépen. (kis szünet) Köszönjük szépen, bemutatom a zenekar tagjait. A basszusgitárnál...Szkladányi András. A Szaki. Magyarország legerősebb dobosa Herpai Sándor. A zongora királya, a Hammond orgona császára a szintetizátor szakembere Papp Gyula, Julio Pappa! Papp Gyula. A zenekar...a zenekar szólógitárosa Sárvári egyinges Vilmos. (?) A zenekar énekese Rudán Joe. Köszönjük szépen. (közönség: "Vissza!") Köszönjük szépen. Jó játszunk még, úgyis játszunk még. Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. A következő dalunkat az új nagylemezről. Az a szám, amit először csináltunk meg. Ne örülj nekem, még el se mentem. De ha elmegyek...visszajövök. Még visszajövök."
Visszajövök
(vágás)
Utolsó cigaretta
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. És...a következő szám előtt szeretném megköszönni...mindenkinek ezt az elmúl harminc évet, amit...a színpadon eltöltöttünk. Azoknak akik eljöttek a bulikra és velünk vannak, vagy a koncerteken, vagy lélekben. És nekik szól a szám...ha nézem az arcod...olyan mint az enyém. Most is azt érzem."
Most is azt érzem
konf: "1967 már létező zenekar volt a Hausbirds együttes...és aztán megcsináltuk a Gesarolt...és egy külön öröm számomra, hogy ma este itt vannak a régi tagok közül is egy páran. Közösen...igen itt van a Györgyi is, a Gabi is, a régi sashalmi csapat. És együtt elnyomunk egy számot, ami akár lehetne Gesarol is, vagy P. Mobil is, mindegy. Beatzene. Kétforintos dal. Mindenkinek ingyen."
Kétforintos dal
konf: "Köszönjük szépen. Gesarol, P. Mobil harminc év. Elmúlt ez a harminc év. Ötven felé az ember már gondolkodik. Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Játszunk még? Biztos? Mindjárt megbeszélem a zenekar gázsiját. Mindjár megbeszélem. Következik egy szám...ne vedd már el a mikrofonom...köszönjük szépen. Következik egy dal, az Asszonyt akarok harmadik része...második volt a Szívpörkölt, ez pedig akkor, amikor már eladtam mindenemet, minden este otthon alszom drága Arankám mostmár számíthatsz rám. Drága Arankám."
Drága arankám
konf: "Drága Arankám. Drága Arankám öreg fingos lettem. Köszönjük szépen. Még mindig nem akarjátok, hogy abbahagyjuk? Perverz...perverz állatok vagytok mind perverz disznók. Következik egy dal, az Utolsó rock and roll. Rock and roll, az utolsó."
Utolsó Rock and Roll
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. (közönség "Mooobil!") Köszönjük szépen mindenkinek. Harminc évvel ezelőtt egy zenekar írt egy számot. Örökmozgó lettem. Nem állok sohasem. Örökmozgó lettem az öregisten nevében mindörökké...Ámen."
Örökmozgó
konf: "Köszönjük szépen. Ez volt A P. Mobil. Köszönjük szépen. Köszönjük mindenkinek. Nagyon boldog új évet kívánunk. Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. Most, hogy újra van a zenekarban billentyűs eljátszunk egy számot, mely mindenkinek fog tetszeni. Alkohol blues."
Alkohol Blues