1981. X. 10.
?

Összjátékidő:
forrás: anyaszalag

konf: "Tíz, kilenc, nyolc, hét!"
Waszlavik akármi
konf: "Adjál egy kis fényt, mer nem látom a gitárt. Látom (?). Gyerekek próbáljuk el a szignált."
Szignál/Jazz/Kicsinál szódát
konf: "ÁÁÁÁÁÁ! Kiszívott nyakkal jött haza a babám. jaj de jó. Szívd ki a nyakam. "
Szőke punk lány
konf: "Mondd meg nekik Józsi mostmár mer nem bírom tovább. Azt kell, hogy mondjam...hogy most nagyon át vagytok verve mert azt hiszitek, hogy ez marha rossz. Pedig állati jó. S azt hiszitek, hogy ér, értitek. Mi se értjük. Remélem gyüttek újságírók is. Öcsém nem azérbazeg, de értedazérbazeg. Hát sze nem azérbáze érted? Bázesza érted báze fasz. Nem azér tudeljátszo baze. Nekem nem téme ze a zene baze. Érte? Szóval nem azé mondom. Civilizáció. Milyen civilizáció? Figyelj ne csinál baze, nem azér má. Te szal érted, szal nem téma nekünk. Akármikor baszki eljátszuk. Sza zér, nem azér befogom és eljátsza érted. nekem itt fiej sze civilizáció van. Akkor is eljátszom, sza nem izé. Nem téma neked mé, há neked? Nem téma érted szal. Ha akarom, akkor eljátszom. Hangerőpoti le van."
Civilizáció
konf: "Én vagyok a zenész, vagy nem? Igen én már rég el akartam mondani, hogy ezt a (?)tatlan popzenészt ki kéne tenni az együttesből. Bemutatni? Mindenki ismer téged mit mutassalak. Mér kell neked ilyen beképzeltnek lenni, azt hiszed nem ismernek? Mondd el. Mondd el hogy mi a helyzet. Hogy mi a. Mit akarsz itt? bemutatkozni? Hogy mér élek azt szeretném elmondani. Fönn vagy a színpadon aztán jól van. De miér kell? Most kíváncsi erre az? de nem elég, én nem akarok ott oldalt mindig. Mond meg hogy. Mér sztár akarsz lenni? Sztár akartál lenni? Én csak. Én csak a céljaimért küzdök. Milyen, te ezt. Mutasd. Kéremszépen szeretném bemutatni Wahorn Andrást, aki szemléltetőművész. Hanggrafikus."
Mér félsz, amikor én még
Nem bírom a gyűrődést
konf: "Irtózatos szóló."
Szóló
konf: "Nem élhetek bezárva. Most pedig fiatalok. Jól érezzétek magatokat. Együtt fogunk dolgozni. Kérem a tiszta kezeket a magasba. Egyszer amikor így csinálok, hogy. Akkor azt halljátok, hogy: Hu. Három, négy. De jó. De jó. Rockkoncert. A rock. Jó van. Nem akarok. Nem vagy te apáca. Ap-ca. Mi vagyok én, apáca? Apád."
Nem vagyok én apáca
Szignál
konf: "Tapsoltak. Ja elfelejtettem mondani, ne tapsoljatok, jó. Olyan izé. Kiabáljatok be hülyeségeket, de ne tapsoljatok. Fütyülés az sokat. Tessék tudomásulvenni, hogy ez...Ramones twist again. Undergrund. Nincsen eszményképem. Osztályom van. Mid van? Osztályom. Milyen osztályod? Egy két egyetem. Hülyeséged. Johnny Rotten után Bródy János az eszményképem. Ne annyira. Ne adjál hangot. Kösz szépen, egy kis tapsot fiatalok. Kicsit fütyüljetek. Éljeeen. Há, hurrááá. Jaj de jó. Gyerünk. Adjatok rá, ne csináld má. Jaaaj. Jaj de jók vagyunk. Ne beszélj össze vissza, ne beszéljél össze. Milyen Feró? Te. Ezér figyeled ki a sztár? Személyi kultusz. Még mindig látod? Tévedés. Mer az igazság az mostmár aztán figyeljetek. Most megfogtam a gitárt, többet nem eresztem. Többen kérdezték tőlem, hogy a Miklóska Lajos hol van. (közönségből: "Diliházba!") Ott van. Pontosan. Zártosztályon van. Ti juttattátok oda. Olyan jó, bemegyünk ezzel a Miklóskához, ezt elmondom a többieknek, nem nektek, hát. Kit érdekel, ti úgyse figyeltek rám. Ne dumáljál már itt össze-vissza, mer fejen rúglak. Hülye vagy? nem veszed tudomásul, hogy tényleg zártosztályon van, te marha? Mi van, azt mondom hagyd abba. Miér, nem baj, ha tudja mindenki, nagyon is kell tudja, érted? Nem csak én vagyok hibás, ti is hibásak vagytok, hogy a Miklóska zártosztályon van az isten faszát. Zártosztály. Mindenki cigizhet."
Zártosztály
konf: "(közönségből: "Rolls Frakció.") Áááh. Az új geológia ismérvei. A barokk óta a rock az első zene, amely a tudatra hat. Kísérlet. Kipróbáljuk. Néhány alapelv. A rock alapvetően tudatra ható, sőt pszichedelikus zene. A rock elismert avantgard művészi forma. Élj a múlt zenéjében. Elsősorban a barokk és még korábban...gyökerezik. Rendkívüli vitalitása, óriási lehetőségei vannak a kiteljesedésre és a fejlődésre. A kísérletezésre, az adaptálásra."
Imprózás
konf: "De...a rock korántsem elfajult, vagy dekadens...inkább egyre jobban életre kelő irodalmi művészet. 1945. augusztus 6. óta az első jelenség, amely méltán kelt reményt a jövőre nézve. Ezidáig alapvetően jó hatással volt a fiatalabb generációra. Értjük ezen különösen azokat a hatásokat, amely a hájfejűek kiváltképp ágálnak."
Impró
konf: "A rock nemzetközi érvényű életforma, évtizedünkben már az egyetemesség határán jár. Nem lehet megállítani. Visszafogni, lekezelni, elnémítani. Nem befolyásolhatják, nem irányíthatják a hájfejűek...akiknek sánták az érvei, és meddők a machinációi, mert nem látják, nem is dereng nekik hogy mi és mire képes a rock igazából. Ssss. Nem kell zaj. Csönd. Minden művészi tevékenység eleven modorosságra és meddőségre van ítélve. ha nem szövetkezik a rockkal. Sssss. Maga a közvetítő. Az üzenet. A rock tudja, hogy ez mit jelent. Ss. a rock egyedi termék. Figyelem. A rock egyedi termék. Csak az utánzatok szabványosak."
Da-Da-Da-Daddy Cool
Rolls intrózene
konf: "Ti minden hülyeséget megesztek, mi? Már régen ki kellett volna fütyülni. Hát ez egy birka, hát mit csinál itt a színpadon? Jó estét mindenkinek, szevasztok. Üdvözlök mindenkit a Rolls Frakció mai taggyűlésén. Aki már volt ilyen gyűlésen az tudja, hogy hagyományosan úgy kezdjük az egészet, hogy így felvesszük az ütemet és üdvözlünk egy bizonyos intézményt. Itt a Vörösmarty 1. szám alatt. Várjál már egy picit. Kik? Akik ezeknek a fiúknak, akik itt voltak, velünk vannak, adtak ORI engedélyt. Ezt tudják. Igen. Üdvözöljük ezt a házat a Vörösmarty tér 1. szám alatt...amelyik nem más mint az Országos Rendező Iroda. Üdvözöljük a belvárosi üvegházat. Elő a sípokat."
Belvárosi üvegház
konf: "Megkérem a...Frakció szólógitárosát...hogy ezek után adja...elő kedvenc rögeszméjét a golyókról. El szeretném mondani, hogy...van két golyó, ami fontos. Az egyik a körgolyó."
Robbantgatunk, rabolgatunk
konf: "fejezetek...fejezetek egy iskolás gyermek naplójából. Minden reggel kelek stb."
Fejezetek egy iskolásfiú naplójából
konf: "Ezek után most. Várjál, ne semmi. Kéremszépen szeretnénk egy nagyon kellemes kis nótát, ami így ide való. Tényleg jól fogjátok magatokat érezni. Hát akkor művész úr parancsoljon. valami...valami jót. Nyugodtan lehet táncolni, van hely. Jókedv, zene, tánc, szórakozás, büfé. Szebb lesz a hónap. Nyugodtan lehet táncolni, mindenki megengedi. Egy klarinétszóló."
Csárdás
konf: "Ungarische folklor. (?) Aha tessék. Hát akkor ezek után beszéljünk arról a nagy büdös jólétről. Hát van."
Jólét
konf: "Ezek után arról annyit, hogy az ember mióta lejött a fáról alkalmas egy feladatra. Mindenki alkalmas valamilyen feladatra. csak mindenki találja meg a helyét, akkor jut disznópásztor is bőven."
Mindenki alkalmas egy feladatra
konf: "Egy szót kell szólnunk, én már érzem. Jó akkor a. Nagyon köszönjük a tapsokat. A szocialista brigád nevében is. Ez az. Hát tulajdonképpen itt egy szó nem esett még arról, hogy kéremszépen ez itt egy szocialista brigád. Ezt örömmel jelentjük be. Örömmel, úgy van. Megalakult a zeneművészek szakszervezete. Éljen. Ez egy nagy éljen. Meg a KISZ is megalakult. Meg a zene(halandzsa) is. Az is éljen, na meg ez egy szocialista brigád. Ez az. Ez az. Ez az. Zászló is. No. Kéremszépen. Ez egy kőműves szocialista brigád, szeretnénk az első nótát, a Kőműves rockot eljátszani. Innentől kezdve új életet kezdünk. Lajoskám, légy szíves. A kórusra szükség van. Igen akkor egy ilyen nagy népi kórust fogunk alakítani, mert kevesen vagyunk hozzá. És...mint ahogy már páran tudják arra kérlek meg benneteket, hogy amikor azt éneklem, gyönyörű szép lánybaritonon, hogy Tégla, tégla, hétköznapi tégla. Azt válaszoljátok rá, hogy Tégla, tégla, hétköznapi tégla. Ugyanolyan selymes bariton hangon. Nagyon jó. Hol a tégla? Hol van? Ja igen, megvan. Itt a hangszerek között szólózik a tégla. Hát akkor nézzünk egy kőműves rock and rollt."
(vágás)
Tégla
konf: "Én azt hiszem, hogy itten tényleg mostmán tényleg senki nem tudja, hogy mitől megy a villamos. Hát tényleg. pedig ebbe az évbe már volt annyi popzenei produkció. Már játszunk legalább egy órája. Elmagyaráztam is. Ne vágj a szavamba, jó? Jó, te vagy a főnök. Ez az. Már játszunk itt egy órája, a Feri is itt tűvé tette a színpadot egy hang után és senki nem ért semmit. Látom, ez az. Szép. Na hát akkor elmondjuk, hogy mitől megy a villamos."
Mitől megy a villamos
konf: "Hát neeem, ez így nem megy. Igen, hát. Kéremszépen. Önkritikát gyakorolok, tévedtünk, ez egy nagyon rossz fajta zenélési forma. Átmegyünk méltán, őszintén kőkeménybe. Játszunk egy ilyen igazit. Az lesz a nóta címe mondjuk, hogy Budapest felett az égbolt felhőtlen. Ez ilyen igazi. Ahogy az a történelemkönyvekben meg van írva. "
Budapest felett az ég felhőtlen
konf: "Ezt, ezt megmondom őszintén ezeket a hülyeségeket meg én unom. Úgy, ahogy van. Ez egy hülyeség. Gyerekek ezt valaki sokkal jobban csinálja. Ő is idetartozik a brigádhoz. Úgy hívják, hogy Deák Bill Gyula, csak nem tudom, hogy itt van-e. Aha. Tényleg. Neki sincs, neki sincs répanadrágja, merhát nincs. Úgy kell elfogadni, ahogy van. Az az. Kőbánya blues, csak jöjjön már ide. Hol vagy Gyula? Na jön a Gyula, hallom. Jön a Gyula. Jön a Gyula. Játszunk egy jó kis diszkót. Gyula az Boney M-es. Nehezen, persze nehezen jön fel a színpadra. Tíz évig nagyon nehezen jött fel a színpadra. Aszonták, hogy nem ért semmihez, aztán jött a Hobo blues. S a (?). Ja s azóta fent van. Ez olyan jó így. Ez az. Abba Gyulám a középsőbe. Játszunk. Ez a középsőbe. Jó estét. Szevasztok. Elég álmosan. Na akkor nyomjuk. Na. Akkor három óra húsz."
3:20-as blues
konf: "Nagyon köszönjük. egy otthont szeretnék, olyat, amilyet mások is. Édes otthont Billynek, oh."
Kőbánya blues
konf: "Nagyon köszönjük. Eljátszunk egy alapvető darabot. Dzsánilibé Gúd. Johnny B. Goode."
Johnny B. Goode
konf: "Nagyon köszönjük, kösz a türelmeteket. Szevasztok. Akkor majd most megmutatjuk. Feri hol vagy? Feri. Drága Ferikém gyere már ide légy szíves. Feri. (3x) Gyere jössz, Feri? Jön a Feri. Már nagyon (?). Így van ez. Kérem lesz itt hangulat. Tessék kulturáltan szórakozni, konszolidáltan lázadni, nem úgy van az, hogy csak így össze vissza itt mindenféle. Ez az. Szia Robi. Robikám bízzatok bennem. Most eljátszanánk egy csomó régi nótát, de nem játszuk, mert nincsen rá igény. Helyette eljátszunk inkább egy amerikai zenét, mer azt senki nem érti a szövegét, én se tudok angolul. Nem bánt senkit. Tomókám. Így van? Je Tomó? Hang az milyen, van? Jó izé, prezenszen szólnak a magasaim? Tomókám vigyázz rám, azér szo dalolnom kell, érted. Csak Ramones, az angolul van. Érted. na Ramones nix szám blú. Mehet? Ez a sznix szám blú egy kicsit erős, ez annyit jelent, hogy én elmentem a kislánnyal és ő pedig sznif. Szám blú. Kicsit megcigiztettem. (éneklés) Te az a major nem volt jó Józsi. Nem az a major van ott. Ott szűkített van. Egyre szűkített, egyre szűkített, még szűkítsd egy kicsit. Tömörítsd a mondanivalód, tömörítsd. Szűkítsd, szűkítsd. Ramones! Hey!"
?
Üss a kölökre (Punkegyveleg Feróval)
konf: "Ratatatatat. stb. tatata. Hát ez nem kell, hé. Hát ez nem kell. Há nem kell kérem. Egy kulturhelyen vagyunk. Hát a hogyne, hát mit képzelnek? Na. Akkor most befejezésül eljátszunk egy opuszt, amit lemezen is kiadtak. Az a címe, hogy...hogy van? Már megtanultam rég. Molnár Gyuri. Omega."
Már megtanultam rég (Molnár Györggyel)
Red House
lekonf: "Nagyon köszönjük. Molnár György. Jó éjszakát, szevasztok. Kösz, hogy bírtátok türelemmel. Köszi, sziasztok."