Piramis vádirat
Írta: Som Lajos
1989

Som szerintem az egyik legkarakteresebb rockfigura, etalon idehaza. Én először már leépülő stádiumában beszéltem vele személyesen, de még úgy is két elvonó között is sütött róla az erő, vagy annak régi árnya. Még így is baromi ravasz vén róka benyomását keltette. Büszke vagyok arra, hogy először vihettem a nylonszatyrát a Kalinkával a lakásáig, majd még ugyane napon pilickázhattam is a Rickenbackerrel. :o)
A könyvet '87-ben kezdte írni 4 évvel a Piramis felsozlása után. Az indulatok azonban még égtek benne, szükségszerűen egyoldalú könyv, de nagyon tanulságos kulisszatitkokat tudhat meg az ember belőle. Tagadja az állami támogatást, mely valóban nem olyan volt, mint azt ő szerette volna, de szerintem 20x akkora, mint amit a többi zenekar megkapott. Volt 6 lemez, minden lemezhez pár "videoklipp" ORI turné stb, amiről pl a Ricse vagy a P. Mobil, de még a Mini is csak álmodhatott akkoriban.
Észrevételek:
33-34. o sztorijához csak annyit, hogy a Mini parkos zenekar volt, és nem kellett ahhoz egy Török Ádámnak Som Lajos kegye, hogy felléphessen ott.
48. o. laptető: Korál nem volt. Ez egy Piramis-Tűzkerék-Taurusz koncert volt, ahol fellépett Balázs Fecó is.